‘A house is built of walls and beams, a home is built with love and dreams’
MAAK97, een concept voor wonen en leven
Lees meer...
Ontwerp
Lees meer...
x
Persoonlijk interieur advies
Verkoopstyling
Kleuradvies
Tarieven
Interieurtips
Portfolio
Zie meer...

 

Ik ben een dromenvanger. Ik geef jouw dromen een gezicht door ze te vertalen naar een ontwerp of muurschildering dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Zo wordt je omgeving een persoonlijk, of zakelijk, portret.

Mijn MISSIE: mijn werk bezorgt jou elke dag opnieuw een (glim)lach! 🙂

Creativiteit, kleur, maatwerk en co-creatie. Dat zijn de pijlers van MAAK97 – een concept voor wonen en leven. Door mijn brede achtergrond, gevormd door het leven, studie en (beroepsmatige) ervaring kan ik snel inschatten wat bij iemand past. Ik breng (letterlijk en figuurlijk) kleur, eigenheid en een goed gevoel. Zodat dromen uitkomen!

Als mensen-mens, verbinder, met een passie voor kleur en interieur vind ik het belangrijk dat mensen zich thuis kunnen voelen. Bij mij, bij hun geliefden, maar vooral: op hun eigen plek. Een interieur heeft persoonlijkheid en is een soort portret van de mensen die erin wonen.

Wonen gaat voor mij over mensen, over begeren, zinvol leven en een goed gevoel krijgen. Mijn advies en ontwerp is onderscheidend, o.a. door mijn kennis over kleur en de betekenis van kleuren in te zetten. Uiteraard altijd in co-creatie met mijn opdrachtgever.

“MAAK MAAKt van je huis een thuis”

 

Persoonlijk interieuradvies

Een goed advies komt tot stand in een relatie van vertrouwen: de klant leren kennen, goed luisteren en rondkijken, dán pas het creatieve proces van advies voor materialen/ meubels of een totaal interieurontwerp.

Elk ontwerp is maatwerk en ontstaat in co-creatie met de opdrachtgever. Het doel: mensen laten thuiskomen bij zichzelf! Gekeken wordt allereerst naar jouw wensen, daarnaast natuurlijk o.a. naar mogelijkheden en functionaliteit. Het belangrijkste: het wordt JOUW THUIS, jouw plek waar je jezelf kunt zijn.

MAAK97 is “niet altijd braaf binnen de lijntjes kleuren”: JOUW PLEK moet laten zien wie JÍJ bent.

 

Verkoopstyling

Wilt u ook dat uw woning zo snel mogelijk en tegen een gunstige prijs verkocht wordt? U kunt beter investeren in verkoopstyling dan  duizenden euro’s dalen met de vraagprijs…

Hoe werkt het?

Allereerst bekijk ik alle ruimtes van uw woning en krijgt u alvast een mondeling advies, zodat u weet hoe u uw woning zo optimaal mogelijk kunt presenteren voor de verkoop. Met zo min mogelijk middelen proberen we samen een maximaal resultaat te bereiken. Zo kunnen er goede foto’s voor de verkoop gemaakt worden, zodat uw woning een breder publiek aanspreekt. Immers, hoe meer enthousiaste, potentiële kopers u aantrekt, des te groter de kans op een snelle verkoop!

Een uitgewerkt adviesrapport wordt u toegezonden.

Voor makelaars: 

Waar het een aantal jaren geleden zo was dat een huis zich praktisch vanzelf verkocht, moet u nu behoorlijke inspanningen leveren om resultaat te behalen. Ik ondersteun u graag door ervoor te zorgen dat de woning zo optimaal mogelijk gepresenteerd wordt.

Hoe werkt het?

Ik bekijk de woning door de ogen van de potentiële koper en analyseer de plus- en minpunten. Op basis daarvan lever ik een praktisch adviesrapport en bied ik mijn hulp aan om de woning een instapklare, frisse en stijlvolle uitstraling te geven. Doel: zoveel mogelijk enthousiaste, potentiële kopers aantrekken.

Wat levert het u op? U bent onderscheidend op de huizenmarkt, u biedt uw klanten verkoopbevorderende service, meer kijkers en daardoor betere transacties, meer klandizie: tevreden klanten genereren nieuwe klanten.

Feit: 80% van de woningen die ge-restyled zijn worden aanzienlijk sneller en tegen een hogere opbrengst verkocht (bron: stagedhomes.com)

 

 

Kleuradvies

Een kleuradvies voegt meteen iets toe aan je interieur. Veel mensen onderschatten de kracht van kleur. De juiste kleurkeuze in je woning, die past bij jou als bewoner en bij de sfeer van je woning, maakt  het verschil tussen een exclusieve uitstraling of een net-niet-effect.  Kleur bepaalt de sfeer van je interieur en brengt ruimtegevoel.

Kies niet voor een bepaalde kleur uit “veiligheidsoverwegingen”:  wit/beige past bij alles… Ook bij jouw persoonlijkheid?

De kleur in je interieur wordt beïnvloed door het juiste palet aan verfkleuren, behangkeuze, stoffering, daglicht, verlichting en woonaccessoires. Ik heb de juiste bagage “in huis” om u te helpen met het maken van uw keuze.

Zelf doen? Lees meer: interieurtips/kleur

Wat je op je muur “smeert” zijn niet alleen de kleuren van je huis. Het zijn de kleuren van je leven!

Tarieven *

Intake/wenseninventarisatie/opmeten  

afhankelijk van tijdsduur    € 75,- / € 100,-. Bij opdracht wordt dit bedrag afgetrokken van het ontwerp-tarief

 

B2B interieurontwerp

Uitgewerkte wenseninventarisatie, advies, tekening op schaal, bespreken en evt. aanpassen , vanaf € 250,-

Begeleiden project      €   75,-/ uur

 

B2C interieurontwerp

Stappenplan:

  1. wenseninventarisatie en mondeling advies op locatie                                    €   75,-
  2. uitgewerkt advies: ontwerptekening op schaal 1:50, meubelopstelling      €   75,-
  3. kleuradvies, naar wens uitgewerkt in moodboard                                           €  50,-

 

Pakketprijs (1+2+3)          € 175,-

 

Personal shopping      €  75,- / uur

Verkoopstyling             € 150,-

 

* Tarieven zijn een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van grootte project en werkzaamheden.    Alle prijzen zijn excl. BTW

Interieurtips

Zelf kleuren combineren – enkele tips:

  • Bekijk de kleurenstalen op diverse momenten van de dag en zowel bij natuurlijk als kunstmatig licht.
  • Gebruik steeds donkergrijze verf als je van plan bent een muur zwart te verven. Pikzwart zal het licht in de kamer volledig absorberen.
  • Heel wat verfmerken hebben hun eigen kleurencombinaties samengesteld. Perfect om inspiratie op te doen of aan te schaffen als je niet zeker bent over je kleurkeuze.
  • Blijf binnen dezelfde kleurtoon wanneer je meerdere kleurtinten gaat gebruiken.

 

 

Accessoires

Passende woonaccessoires maken je interieur áf, als slagroom het toetje. Bekijk je kamer aandachtig vóór je aan de slag gaat. In een omgeving met rustige kleuren en materialen kun je accenten aanbrengen met krachtige kleuren die je op verschillende plaatsen laat terugkomen. Gebruik niet té veel accentkleuren, om er geen bonte kermis van te maken, maar varieer met kleurnuances. Een uitzondering op deze regel wordt natuurlijk gevormd door het zogenaamde “bohemian  style interieur”  zo uitgesproken als je zelf wil, kleurrijk en gedurfd, chique met een beetje pit.

deck-porch-outside-Katie-Tarses-bohemian-design-Spanish-Style-Hollywood-Hills-Home

Heb je al grote vlakken als en bank of een muur in een opvallende kleur, dan kun je andersom te werk gaan en accessoires kiezen in een rustige tint, om de krachtige kleur tot zijn recht te laten komen.

 

Verzamelingen

Verzamelingen brengen persoonlijkheid in je interieur. Kies items die tenminste op één vlak met elkaar overeenkomen. Denk aan verschillende vormen in eenzelfde kleur/materiaal/stijl en maak een mooie presentatie, als een soort van 3D-collage. Wees waakzaam voor het museum-effect, het gaat niet alleen om duur of exclusief, de presentatie moet jouw verhaal vormen!

“Samen zijn we sterk”, dat geldt ook voor je woonaccessoires. Maak (oneven) groepjes op een kast of een tafel, dat ziet opgeruimd uit en zorgt voor harmonie. Het menselijk oog vindt asymmetrische verzamelingen, bestaand uit groejes van drie, vijf of zeven items, aangenamer en natuurlijker. Deze regel kun je makkelijk in je interieur toepassen, je zult zien dat een oneven getal van kaarsen of vaasjes bij elkaar er speelser en spannender uitziet dan wanneer je voor twee, vier of zes kiest.

“Opposites attract” : door te variëren in vormen en afmetingen breng je een spanningsveld in je interieur. Toegepast op accessoires: denk lange, slanke vaas naast bolle lage schaal. Creëer eenheid door voor eenzelfde kleur of materiaal te kiezen.

 

Kunst of foto’s aan de muur

Soms is één exemplaar al genoeg, maar mocht je meerdere foto’s willen ophangen denk dan aan het verbindende element in je verzameling. Dit kan het motief zijn maar net zo goed de lijst.

botanicals atlanta homes

 

Kussens 

Dé snelle opkikker voor je woonkamer: kussens en plaids. Heerlijk om je op te bank te nestelen en tegelijkertijd een mogelijkheid om iets nieuws te proberen zonder meteen je hele interieur om te moeten gooien. Net als bij kleding is het een goed idee om in een paar goede basics, als een bank,  te investeren en je uit te leven met kussens in seizoenskleuren.

woonaccessoires kussens

Portfolio

Babykamer, van `gewoon` naar bijzonder…

 

 

Eén-kamer-appartement in luxe hotelsfeer

 

 

Kantoor “anders-dan-anders” – van plan tot uitvoering.

De kleuren zijn – uiteraard 😉 – bewust gekozen, het bedrijf geeft investeringsadviezen. Grijs voor neutraliteit en professionaliteit, geel voor doelgericht en focus.

 

Ontwerp muurschildering voor een kantoorruimte, “omgeving-gerelateerd”

ontwerp muurschildering voor een kantoor (verwijzend naar locatie)