Poëzie-plaatjes
momenten gevangen in woord en beeld
Ziel

 

Sinds onze reis door (een stukje) Australië, 3 jaar geleden, heb ik mijn hart verloren aan de manier van leven – “no worries” -, de natuur en de dierenwereld daar. Het mooiste symbool is natuurlijk de kangoeroe ! Voor de aboriginals staat dit geweldige dier, met de staart die zijn gewicht draagt, voor het vinden van evenwicht in je persoonlijkheid. 3 jaar heb ik de herinnering levend gehouden met foto’s. Bang dat ik de emotie, de ziel niet creatief kon vangen. De kangoeroe in draad stond 2 minuten buiten toen een heel klein meisje haar wilde knuffelen. En nog een keer terug kwam om de baby te aaien… 😍☺️

 

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
Een kant van kleur die de meeste mensen niet kennen…

Je hebt misschien al eerder verschillende aspecten over kleur geleerd. Zoals kleur en persoonlijkheid, de emotionele betekenis van kleur, welke kleuren goed bij je huid en haarkleur passen en hoe je kleur op verschillende manieren kunt toepassen in marketing of hoe je kleur kunt gebruiken om je boodschap over te dragen. Maar er is ook een andere kant van kleur, die de meeste mensen niet kennen. Het is de kant van géén kleur of in andere woorden, de kleuren die juist ontbreken in je leven omdat je er een hekel aan hebt, of die je doen denken aan een gebeurtenis of een persoon, of het zijn gewoon kleuren die niet in je vizier komen.
Juist deze ontbrekende kleuren zijn in mijn visie belangrijk om je bewust van te worden en te begrijpen omdat deze altijd een reflectie zijn van je uitdagingen of emoties die nog niet zijn uitgewerkt. Een reflectie van de wensen en doelen in je leven. Nu kun je zeggen, waarom zou ik slapende honden wakker maken. Als je bewust deze zogenaamde ontbrekende kleuren in je leven gaat integreren dan krijg je de mogelijkheid om bepaalde gedachten patronen en gedrag die je belemmeren om te groeien of om doelen te vervullen te veranderen.
Ik ben de laatste persoon die zegt dat het makkelijk is om kleuren die je echt niet mooi vindt, te integreren en te dragen in je leven. Echter, als je begrijpt waar deze aversie vandaan komt en als je bereid bent om te werken met deze emotie of gedrag, dan zul je ervaren dat juist kleur je echt kan ondersteunen om dit te doen. Het is niet een kwestie wat ziet er goed uit maar WAT VOELT GOED en als je je goed voelt dan zie je er vanzelf goed uit.
De meeste van mijn cliënten ervaren dat het makkelijker is om met hun kwestie om te gaan op het moment dat ze BEWUST de kleur die ze uit de weg zijn gegaan of nog nooit gebruikt hebben gaan integreren. Niet alleen dat maar ik krijg ook vaak te horen dat de mensen in hun omgeving anders op hun reageren en dat ze vaak te horen krijgen dat ze stralen of er geweldig uit zien.

Ik denk dat het komt omdat je eigenlijk KLEURTHERAPIE op jezelf toepast. Vergeet niet dat kleur een vibratie, energie is en dat deze, net als muziek emoties beïnvloedt.
De Colour Comfort methode kijkt naar alle kleurencombinaties en gebruikt de psychologie van kleur om cliënten inzicht in hunzelf te geven. Daarom is het fijn om met deze methode te werken omdat het de talenten en uitdagingen van hun cliënten belicht waardoor ze veel effectiever werken.
Wil je meer leren over de taal van kleur en de betekenis van je kleurkeuzes? Neem gerust contact met mij op.
KEN JE KLEUREN, KEN JEZELF
VERANDER JE KLEUREN, VERANDER JE LEVEN
(Bron: Colour Comfort Methode/ Thelma van der Werf)

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
Thuis

Huis,

thuis.

 

 

Plek

waar je

mag zijn

wie

je bent!

 

13 februari 2017

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
Bruin en wit

BRUIN EN WIT BRENGEN PIT

-een metafoor in de taal van kleur-

 

WINTER

DE NATUUR trekt zich terug in de kleuren van de aarde, terug naar de basis. Met onder een witte deken van sneeuw de belofte van vernieuwing, zich klaarmakend voor een nieuwe zomer.

DE MENS keert terug naar huis, naar zichzelf, in warmte en geborgenheid, een veilige haven.

Bruin – kleur van aarde, warmte en eenvoud, chocola en bij jezelf blijven. Voeg daarbij de pure belofte van wit – alles is mogelijk, eenvoud, positiviteit en nieuwe wegen en bereid je voor op een kleurrijk jaar!

Januari 2017

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
GOUD

Bregje (www.bregblogt.nl) roept in haar blog van afgelopen week op mijn hoogtepunt van het jaar te delen… Daarover nadenkend plopt GOUD in mij op. Zoals jullie wellicht weten denk ik in de taal van kleur. Voor mij heeft dit jaar méér dan één GOUDEN hoogtepunten! Lezen jullie mee waarom?

GEBOORTE

2016 gaat voor mij de geschiedenis in als het jaar van GEBOORTE:

Met de officiële start van MAAK97 – kleur, interieurontwerp, muurschilderingen & meer – in januari;

in maart de geboorte van mijn mooie kleindochter Fenna en van een kersverse superleuke papa – mijn zoon;

in juli de opening van mijn atelier/winkel in Maastricht – het kleinste winkeltje van Maastricht, waar ik mag doen wat ik het liefste doe: creëren. Boetseren, muurschilderingen maken, ontwerpen. Ik MAAK!

DROMEN DIE UITKOMEN!

Daarbij horen natuurlijk ook Donkeytrail, het weekend in mei waarin mijn Lief en ik met ezels gewandeld hebben en heel veel geleerd. Over ezels maar ook over onszelf: “hoe geef je leiding?”, bijvoorbeeld ;-). En niet te vergeten “walk on water”, The Floating Piers,  de installatie van kunstenaar Christo op het Lago Iseo. En binnenkort: een ballonvaart! Verjaardagscadeau van mijn mannen en alle liefs dat bij hun hoort.

MET EEN GOUDEN RANDJE

2016 is ook het jaar van groei, van op pad zijn, van vrijheid – vrij om mijn eigen koers te volgen. Ik voel me bevoorrecht dat ik een positieve bijdrage kan leveren in het leven van anderen.  Door het beste van mijzelf te delen. Door te verbinden, met mezelf, met jou, het leven en de wereld om mij heen.  Vanuit respect voor de aarde en alles wat erop leeft. Het mooiste van mijn werk is dat het mensen elke dag opnieuw een (glim)lach bezorgt J

Op pad zijn, mijzelf zijn en mijzelf laten zien, dat kan alleen met hulp van heel veel lieve mensen, die in mij geloven, mij inspireren of zorgden voor “exposure” en opdrachten.  Jullie zijn in GOUD  niet te betalen: mijn mannen, schone dochter en kleindochter –  Truus en Michelle – Nicole H. – de vrienden uit Milaan – Carien en Paul – Yasmine – Marlies, Joyce en Jean- Claude – Samantha – Ingrid, Selma en Daniël – Ruth – Bregje –  iedereen die ik nu vergeten ben en al mijn volgers op FB en Instagram! Dank jullie wel! <3

GOUD geeft richting. Kleur van wijsheid, overvloed, ontwikkeling op jóuw manier, zelfvertrouwen en leiderschap. Stralend, inspirerend, beschermend, volwassen, eerlijk.

14 oktober 2016

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
Vreemde eend

Natuur-metafoor

 

Als

vreemde

eend in de bijt

 

Je

helemaal oké

voelen

met

Jezelf

 

17 augustus 2016

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn
Kracht

 

Op eigen benen,

stevig in mijn schoenen,

vertrouwend op

mijn

eigen kracht.

 

Mijn werk,

een glimlach

teweeg brengend.

Bij jou.

 

1 augustus 2016

 

 

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on LinkedIn